28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Με μεγάλη ευσυνειδησία, λαμπρότητα και σεβασμό, οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας, την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2023, συμμετείχαν στη σχολική γιορτή που ετοίμασαν οι εκπαιδευτικοί: Μαρία Καρδαρά – Φιλόλογος, Αθανάσιος Μπλάτζας – Θεολόγος και Παναγιώτης Γούλας – Μαθηματικός.

Με τα εξαιρετικά κείμενα, την προβολή επιλεγμένου οπτικοακουστικού υλικού και την άριστη εκτέλεση των ασμάτων από χορωδία και μαθήτριες με μουσικά όργανα, παρουσιάστηκε με σαφήνεια και γλαφυρότητα το νόημα της επετείου, αλλά και της προσφοράς στον αγώνα της ανώνυμης Ελληνίδας. Επίσης τονίστηκε η άδολη θυσία των προγόνων μας, όπως και η απέραντη ευγνωμοσύνη που τους χρωστάμε εμείς, αλλά και οι επόμενες γενιές, για την ελευθερία που μας χάρισαν και απολαμβάνουμε σήμερα. Στο πλαίσιο της γιορτής, όπως γίνεται κάθε χρόνο, απονεμήθηκαν αριστεία, βραβεία επίδοσης, αλλά και ειδικοί έπαινοι φοίτησης.

Την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου, ημέρα Εθνικής εορτής και επετείου, η σημαιοφόρος, οι παραστάτες και αντιπροσωπεία μαθητών μας, παρευρέθησαν στην τέλεση της δοξολογίας. Ακολούθησαν η επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση στεφάνων. Στη συνέχεια παρακολουθήσαμε τη σχολική παρέλαση στη Λεπτοκαρυά, όπου, παρουσία της εκκλησίας, των τοπικών αρχών και εκπροσώπων των σωμάτων ασφαλείας και του δημοτικού συμβουλίου, καμαρώσαμε τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας,

Την επιμέλεια και τον συντονισμό των άψογων τμημάτων των μαθητών/τριών της παρέλασης είχε η κ. Άννα Μπαρά, εκπαιδευτικός και Γυμνάστρια του σχολείου μας.

Συγχαίρουμε, για μία ακόμη φορά, τους μαθητές και τις μαθήτριές μας για τις επιδόσεις τους, για την ουσιαστική συμμετοχή τους στον εορτασμό, όπως και για το σπουδαίο παράδειγμα που δίνουν στους συμμαθητές τους, με τη συμμετοχή τους στη σχολική παρέλαση.

Συγχαίρουμε, τέλος και τους εξαίρετους συναδέλφους που επιμελήθηκαν τόσο της σχολικής εορτής, όσο και της παρελάσεως.